neděle 10. října 2010

Tchaj-wanské zprávy


Jednu z věcí, kterou na našem zpravodajství opravdu nesnáším jsou zprávy typu "jsme pupek světa". Všude ve světě letí nějaká velká zpráva, u nás vždy dominuje Gross nebo Paroubek... Pokud by jste hledali zpravodajství jednotlivých zemí, najdete jen malé trosky. Víte, co se děje v Taiwanu? Těžko - a nikdo nemá šanci se to dozvědět, vždyť většinou netušíme ani co se děje v EU.

Ano, nejsme Británie a nemáme skoro nikde své bývalé kolonie, ani jiné oblasti zájmu, ale žijeme ve světě spolu s mnoha dalšími lidmi a vůbec nic o nich netušíme... Já bych s chutí vyměnil půl tuny domácího zpravodajství za dění v jednotlivých zemích. Úmyslně píšu "jednotlivých zemích", protože "zpravodajství ze světa" jsou většinou jen přebírané zprávy západní civilizace:) Nic proti ní nemám, ale opravdu mne zajímá, co se děje v Japonsku - a když jsme u toho: i na Taiwanu. Chci být s touto zemí v kontaktu stejně jako s dalšími a k tomu vede jediná cesta: pokud bude dost velký zájem, stačí pár nadšenců, dost čtenářů a vyroste samo:)

Pokud se třeba dívám na Taiwanské vydání Google News, kterému se s překladačem dá rozumět., právě byl v Taiwanu zdražen benzín a díky zpravodajství 香港電台 jsem se dozvěděl o katastrofě v Maďarsku...

Takže: kolik je v České Republice lidí, které zajímají Taiwanské zprávy?:)

Žádné komentáře:

Okomentovat